Kock med meny- och inköpsansvar

Tillbaka till lediga tjänster

Ansök via formuläret nedan och märk din ansökan med kock

Kock med årstiderna som inspiration

Drömmer du om att arbeta i en naturskön restaurangmiljö där du ingår i ett mindre team? Du har hjärta för att skapa en meny med råvaror som följer årstiderna. För dig är det viktigt att verka för och vara en del av en atmosfär med varmt kundbemötande och god laganda. Nu söker vi en kock som vill vara med på resan och ingå i Billbäcks restaurang under säsong 2023!

Billbäcks restaurang

Inbäddad i en av Östergötlands vackraste trädgårdar finner du Billbäcks trädgårdsbutik och restaurang. Hit vallfärdar kunder från hela Sverige för att botanisera bland ett stort urval av trädgårdsväxter, inspireras och njuta av god mat i det gröna. Dagligen serveras frukost, lunch och fika. Restaurangens signum är närodlat och vi odlar själva grönsaker och frukt som vävs in i menyn tillsammans med råvaror från andra producenter.

Billbäcks är ett familjeföretag som grundades 1959 och drivs idag av andra och tredje generationen. För oss är kvalitet och kunskap ledorden som genomsyrar det vi gör och förmedlar. Till oss återkommer kunder för god mat i naturskön miljö och ett varmt personligt bemötande.

Din roll som kock

Som kock hos Billbäcks är du en matinspiratör med hjärta för att skapa en meny där säsongens primörer på ett inspirerande och lekfullt sätt står i fokus på tallriken. Utöver att tillaga maten som serveras bär du huvudansvaret för inköps- och menyplanering samt prissättning, något som hanteras kostnads- och svinnmedvetet. För dig är det viktigt att ingå i ett sammanvävt team som drivs av att leverera god mat, bästa service samtidigt som ni i laget verkar för att ha kul tillsammans längs vägen!

Menyexempel från förra året

  • Östgötaporchetta – Salsa verde, krispig sommarsallad med Billbäcksvinbär och rostad potatis
  • Bondbönshummus – Rostade svenska grönsaker, dill, puffade linser och pita
  • Tomatrisotto på nakenhavre – Bakade svenska tomater, mozzarella, dragoninlagd fänkål och parmesan
 
Din bakgrundsprofil

Du som söker har goda kunskaper inom restaurang med minst 2 års erfarenhet som kock. Du har intresse och kunskap för att skapa menyer med säsongsråvaror i fokus. Restaurangen är välbesökt i perioder och därför är det viktigt att du är stresstålig och lösningsorienterad samtidigt som du är drivande i den dagliga driften även när det är ett lägre besöksantal.

Omfattning

Detta är en heltidstjänst förlagd under dagtid. Då verksamheten är öppen sju dagar i veckan är du tillgänglig helg och helgdagar. Tjänsten löper från april till september.

Krav

Utbildning eller motsvarande arbetserfarenhet som kock.

Lön och tillträde

Lön och tillträdesdatum enligt överenskommelse.

Ansökan

Sista ansökningsdag 10 maj. Skicka gärna din ansökan före sista ansökningsdagen då vi har för ambition att tillsätta tjänsterna snarast möjligt.

Skicka CV med personligt brev till villaflora@billbacks.se eller ansök i formuläret nedan. Var noggrann med att märka din ansökan med vilken tjänst och omfattning du söker. Då vi har flera tjänster utlysta och många sökande kontaktar vi endast kandidater som går vidare till intervju. Vi tackar för din ansökan och visat intresse! 

    Ditt namn*

    Telefon

    Din epost*

    Vänligen bifoga personligt brev & CV som pdf eller Word fil.

    Personligt brev*

    CV*

    Ditt meddelande